top of page

Turnen

Turnen, of gymnastiek zo u wilt, daar kan je het beste mee beginnen als kinderen nog klein zijn. Kinderen mogen al op drie jarige leeftijd van onze vereniging lid worden. De hele kleintjes onder ons leren hoe ze moeten koppeltje duikelen, rollen, klimmen in de touwen en op het wandrek, springen, zwaaien aan de ringen, schommelen, etc. Dit allemaal om de motoriek te bevorderen, maar ook om behendiger en leniger te worden. De lessen worden zo ingericht dat kinderen vooral spelenderwijs leren en plezier hebben in wat ze doen. Prestatie is nog helemaal niet aan de orde. Wat ze geleerd hebben mogen ze tijdens een uitvoering laten zien.

Naarmate de kinderen wat ouder worden zullen ook de oefeningen wat lastiger worden. Oefeningen aan de brug met ongelijke leggers komt om de hoek kijken, de pegasus, de lange mat en natuurlijk de balk. Ook het springen met de trampoline wordt veelvuldig geoefend. Het oefenen voor wedstrijden komt wat meer naar de voorgrond wat vaak weer tot gevolg heeft dat kinderen wat meer les willen hebben om nog! beter te worden dan ze al zijn.

Meestal zo rond de leeftijd van 8 jaar worden er kinderen geselecteerd die in de turnselectie mogen turnen. Zij hebben vaak ontzettend veel plezier in het turnen en springen en willen proberen met de top mee te draaien. Dat kan alleen maar als je heel veel traint en oefent. Conditie, behendigheid, souplesse en de juiste mentaliteit zijn nu al van belang om verder te komen.

bottom of page